Followers

Monday, 2 May 2016

Datang dan Pergi.....

Assalamualaikum....

Here we go....

Datang dan pergi.... terlalu dalam maksudnya... dalam beberapa tahun ni, banyak orang yang pergi meninggalkan aku. Di antara x sedar atau sedar atau juga yang pergi menghadap yang Maha Esa....  allah.....

Dalam kehidupan bekerja...ya... beberapa orang yang aku percaya, yang membuat aku lebih seronok dan semangat untuk bekerja dah berpindah atau lebih selayak nya adalah dipindahkan...  adui.. demotivated juga bila mengetahui perpindahan....  tapi itulah nature of work, adat bekerja, x kan terlepas dari semua tu.. so aku di sini..  go on je la... terima and redha.. one by one will leaving me one day..... ohoo

Pasal perasaan pulak? Haiyaakk.. ini lagi sakit bila dia datang dan akhirnya dia pergi....  ini mmg demotivated yang teramat.. hampir sebulan... tingtong sekejap... haha....  yang selalu dekat sama aku... sekarang dah jauh d sana tinggalkan aku.. haiyoo.. tapi x apalah, still nature of life and feeling love kan hahaha..... datang dan akhirnya pergi tanpa sebarang kata kata... wohaaa...

Life of me , my friends and families? Huh..... yang ni aku x tau nak cakap macam mana.... families ku semua jauh2...aku yang tinggalkan mereka di sana demi sesuap nasi, demi kehidupan dan bekerja jauh dari mereka.. mau pulang ke sana... tunggu bila ada cuti, ada masa... tapi aku jugak yang bizi kan tinggalkan families ku?.. aduhai... naseb teknologi ada.. masih boleh berhubung dengan families ku yang jauh d sana.......

Bagaimana tentang sahabat , kawan?  Ini memang sentiasa datang dan pergi... no wonder... but apa yang aku yakin.... sahabat juga kawan... bila menjalinkan perhubungan persahabatan, berkawan kerana Allah swt... insha Allah.....  kita akan bersahabat sampai bila2.... doa ku untuk ku wahai sahabat2 ku.....

Kalau yang pergi menghadap Illahi? Allah... aku masih belum boleh menghadapi soal itu...  tapi yang aku boleh kata kan.... kepadaNya kita datang dan Kembalinya kita KepadaNya juga.. hal yang kita tidak boleh halang... Allahuakbar.....

Duniawi dan Akhirat.... Allah....

Wasalam

EpalFaezah....


0 comments: