Followers

Saturday, 21 May 2016

Selamat pergi Arwah nenek ku... Al Fatihah

Al fatihah buat nenek ku tersayang...  Allahuakbar... aku rindu mama ku ....

Monday, 16 May 2016

I Miss Him

Assalamualaikum...

i miss him..totally merindui dia...

done..

EpalFaezah

Friday, 13 May 2016

Akusukadia??

Assalamualaikum....

Again hahaha...

I dunno....  did i really like him???

Perasaan.. sila mohon terjun ke laut.....

Hanya permainan hati dan perasaan

Ignore it.....

Wasalam

EpalFaezah.......

Tuesday, 3 May 2016

Terperangkap....

Assalamualaikum and morning....

Haiyoo..hari ni aku buat entry dalam keadaan aku terperangkap di dalam kesesakan lalu lintas... naik bas rapid kl jak..dan sekarang di dalam bas... tapi aduhai... jammed yang teramat... padahal kalau ikutkan.. dari rumah mau pergi tempat kerja ku kalau pakai transport dlm 5 ke 10 minit jak...

Hahaha.. haiyoo.. kerana jammed ni buat aku lewat masuk dan swipe id la nampaknyaa...

Huhuhu... stress.... haiyoo.... sabar faezah.. bersabar... huhuhu.....

Done.. waalaikumsalam...

EpalFaezah....

Monday, 2 May 2016

Secret Admire - Part 1

Assalamualaikum...

Haaa.....  ada part la pulak cerita ni hahha... aku cerita mana yang aku termampu la dulu ya...

Bismillah...

Ok, secret admire? What is that means? Aku yang ada secret admire kah atau aku yang menjadi si secret admire tu? Haiyakk.... ya beneran, aku yang menjadi si secret admire tu... haha....  sebenarnya penat untuk menjadi "secret admire" pada seseorang yang kita suka.....  its tough sebab dalam diam kan...

Tapi itu yang berlaku pada diriku.. dalam tahun 2014 since aku kembali bekerja di tempat kerja lama ku dulu... aku menyukai nya dalam diam sehingga sekarang.. omaigad.... haha.. aku telah mengaku.. haiyoo... hahaha.... ya.. aku menyukai nya dalam diam.....

Aku x tau kenapa tapi aku senang melihat dia,  aku bukan lah menjadi secret admire yg bebetul admire kan dia... xde nye.. just simple.. i like him... see him, im happy.. boleh kata penyumbang terbesar untuk memotivasikan aku untuk datang bekerja.... haha....

Since aku suka dia, admire kan dia...  aku bukan nya penah bercakap dgn dia, even message.. never.... haha... kalau terjumpa pun just mcm tu je.. aku je la yang berbunga2 happy bila melihat dia.. tp dia, confirm la kan feel nothing hahaa....

Bayangkan la kn kalau dia tau aku suka dia.. omaigaadd.. habis aku....  honestly, i like this feeling... like him love him in silent mode.. tidak perlu tahu apa2 tentang dia pun .. cukup ada di depan mata  its make me happy and can smile tetiba... hahaha....

I know that i like him very much....
Miss him very much....

To be continued...

Wasalam...
EpalFaezah.....

Datang dan Pergi.....

Assalamualaikum....

Here we go....

Datang dan pergi.... terlalu dalam maksudnya... dalam beberapa tahun ni, banyak orang yang pergi meninggalkan aku. Di antara x sedar atau sedar atau juga yang pergi menghadap yang Maha Esa....  allah.....

Dalam kehidupan bekerja...ya... beberapa orang yang aku percaya, yang membuat aku lebih seronok dan semangat untuk bekerja dah berpindah atau lebih selayak nya adalah dipindahkan...  adui.. demotivated juga bila mengetahui perpindahan....  tapi itulah nature of work, adat bekerja, x kan terlepas dari semua tu.. so aku di sini..  go on je la... terima and redha.. one by one will leaving me one day..... ohoo

Pasal perasaan pulak? Haiyaakk.. ini lagi sakit bila dia datang dan akhirnya dia pergi....  ini mmg demotivated yang teramat.. hampir sebulan... tingtong sekejap... haha....  yang selalu dekat sama aku... sekarang dah jauh d sana tinggalkan aku.. haiyoo.. tapi x apalah, still nature of life and feeling love kan hahaha..... datang dan akhirnya pergi tanpa sebarang kata kata... wohaaa...

Life of me , my friends and families? Huh..... yang ni aku x tau nak cakap macam mana.... families ku semua jauh2...aku yang tinggalkan mereka di sana demi sesuap nasi, demi kehidupan dan bekerja jauh dari mereka.. mau pulang ke sana... tunggu bila ada cuti, ada masa... tapi aku jugak yang bizi kan tinggalkan families ku?.. aduhai... naseb teknologi ada.. masih boleh berhubung dengan families ku yang jauh d sana.......

Bagaimana tentang sahabat , kawan?  Ini memang sentiasa datang dan pergi... no wonder... but apa yang aku yakin.... sahabat juga kawan... bila menjalinkan perhubungan persahabatan, berkawan kerana Allah swt... insha Allah.....  kita akan bersahabat sampai bila2.... doa ku untuk ku wahai sahabat2 ku.....

Kalau yang pergi menghadap Illahi? Allah... aku masih belum boleh menghadapi soal itu...  tapi yang aku boleh kata kan.... kepadaNya kita datang dan Kembalinya kita KepadaNya juga.. hal yang kita tidak boleh halang... Allahuakbar.....

Duniawi dan Akhirat.... Allah....

Wasalam

EpalFaezah....


Sunday, 1 May 2016

After 4 years.....

Assalamualaikum....

Wewwss. Its been a long time i didnt write anything in my beloved blog... huh.. 4 years aku tinggalkn.....  then now.. i try to write something... something that i want my story will be my memory in my life.....

Wow speaking "london"....  aku akan cuba start balik menulis... menulis dari hati...  i know my blog, x kan ada sesiapa yg akan membacanya... so its mine and i will write anything that i want...

Hahaha.. ini cuma try n error jak menulis blog from my hp... sebab kabar kurang baik, lappy kesayangan sudah x  dpt berfungsi... byknyaa jada baik lappy acer tu kepada ku... tp x apala...benda yang lepas jangan dikenang....

Wohaaa.. ok.. i will start begin my ceritaaa in my new post hahaha....

Byeee.. wasalam....

EpalFaezah.....