Followers

Tuesday, 19 June 2012

Kisah Si Air Lemon Tea dengan 2 orang BFF :)

Salam :)

Hari ni aku mau bercerita dulu mengenai kisah si ais lemon tea dengan 2 orang BFF ni serta  si mesin gedegang ( mesin air ) hahah.... begini ceritanya.... pada satu hari.... di satu keadaan dimana semua makhluk sedang bermunajat alam..... ada 2 manusia sahabat sejati yang x boleh melelepkan mata telah membuat sesuatu yang aneh pada jam 4 ke 5 pagi... apa tidaknya... 2 orang sahabat tu kalau dah berjumpa... memang banyak la perkara-perkara pelik yang mereka buat..... tengok cerita lawak pagi-pagi buta...membebel..bercerita dan macam-macamlah.... sedangkan pagi esoknya...mereka tahu yang  mereka ada misi yang patut dilaksanakan...so kena memerlukan energy yang banyak...tapi mereka berdua ni relax jak... macam x tau erti kepenatan hahahha........... sedang orang lain asyik dan  enak tidur dibuai mimpi..... 2 orang manusia ni pula tiba-tiba membuat perkara yang aneh tengah-tengah pagi tu........jeng3.... haha....

Alkisahnya begini...si A mengajak si B ni turun untuk membeli Ais lemon tea di mesin air yang terletak di setiap block d kampus mereka......memandangkan d kampus tu ada 5 blok untuk hostel perempuan...setiap blok ada 5 bangunan..so setiap bangunan tu di sediakan mesin air yang mempunyai pelbagai jenis air botol....... so si A dengan si B ni turun la pegi mencari air lemon tea tu... mengidam pepagi buta tu untuk minum air lemon tea ... adehhh hahah....... semangat dah si kawan ni turun mencari air tu... tapi hampeh.... sebab blok diorang kehabisan air lemon tea tu.....

So si kawan 2 orang tu membuat keputusan untuk round semua blok yang ada mesin air pagi-pagi buta tu....hanya untuk mencari air lemon tea tu sahaja........ ada air lain... tapi 2 orang sahabat tu x berminat... nekad juga mau minum air lemon tea....... jalan punya jalan...usha punya usha.....jeling punya jeling.......setiap mesin air d setiap blok yang  semuanya jauh-jauh dengan keadaan suasana pagi yang hening...suram dan sejuk..... digagahi juga kaki 2 orang sahabat tu mencari air yang di idam-idamkan.... nekad sungguh mereka........

Yang pelik nya... 2 orang sahabat ni hairan... jauh sudah perjalan mencari air lemon tea... tapi semua blok kehabisan air tu.... ada mesin air yang semua air ada tapi hanya air lemon tea tu yang habis...... pelik betul.... student-student d kampus ni suka kot minum  air tu...... tu yang cepat abis... hehe....... 2 orang sahabat tu jalan dan terus jalan.... berbekalkan RM 2 di tangan setiap sahabat tu...... memang nekad mereka berjalan dan terus berjalan mencari air tu di setiap blok... dah la suasana masa tu suram dan menyeramkan.... blok semua sunyi... ada yang blok gelap......tapi nekad juga 2 orang sahabat tu......

Akhirnya sampai di satu blok tu..... jumpa juga air lemon tea yang di idam idam kan..... mau dekat setengah jam lebih juga 2 orang sahabat ni round-round di hostel semata-mata untuk mencari air tu......tapi memang x sangka.... air yang dijumpai d blok lain....dan blok tempat tinggal 2 orang sahabat tu....kejauhan yang amat.......hahah.. x sedar sudah mereka berjalan jauh........... naseb baik juga guard hostel x pelik melihat keadaan yang mencurigakan itu hahaha... pagi-pagi.. x pernah-pernah orang buat..mencari air hahah...adehh......

kalau ternampak air ni..mesti terus teringat kenangan tu hahaha


p/s : haha sebenarnya.. itu kisah ku with my bff di kampus... hahaha...... ada jak kerja kami..kalu kami dah berjumpa.... hahha... apa-apa pun.. i really miss that moment.... the funny and crazy moment maybe... sebab x pernah-pernah orang buat hahahah.....if i see that lemon tea...i will remember that moment and also my BFF... haha.. miss u very much :)

wasalam :)

0 comments: