Followers

Sunday, 24 June 2012

Wanita Ibarat Epal :)

Salam... Ya Allah.... Sesungguhnya Kau la Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...... amin......

Hari ni... aku tidak ingin menyampaikan sebarang bentuk penulisan pun...tapi biarla gambar ini mengungkap semua maksud yang sedia ada yang x perlu aku ungkapkan....... kepada sahabat-sahabat bergelar wanita...seperti aku juga....faham kan la... isi-isi yang ada dalam gambar ini.... insyaAllah..... :)

Gambar ini telah lama aku simpan..almost 4 years maybe.....aku amat tertarik dengan isi yang cuba disampaikan....... :)



p/s : wanita hiasan dunia... seindah hiasan adalah wanita solehah......  Ya Allah..kuatkan la hatiku kuatkan la imanku menempuhi dugaan-dugaan yang menduga hati ini....... amin ya robbal alamin....

Tuesday, 19 June 2012

Kisah Si Air Lemon Tea dengan 2 orang BFF :)

Salam :)

Hari ni aku mau bercerita dulu mengenai kisah si ais lemon tea dengan 2 orang BFF ni serta  si mesin gedegang ( mesin air ) hahah.... begini ceritanya.... pada satu hari.... di satu keadaan dimana semua makhluk sedang bermunajat alam..... ada 2 manusia sahabat sejati yang x boleh melelepkan mata telah membuat sesuatu yang aneh pada jam 4 ke 5 pagi... apa tidaknya... 2 orang sahabat tu kalau dah berjumpa... memang banyak la perkara-perkara pelik yang mereka buat..... tengok cerita lawak pagi-pagi buta...membebel..bercerita dan macam-macamlah.... sedangkan pagi esoknya...mereka tahu yang  mereka ada misi yang patut dilaksanakan...so kena memerlukan energy yang banyak...tapi mereka berdua ni relax jak... macam x tau erti kepenatan hahahha........... sedang orang lain asyik dan  enak tidur dibuai mimpi..... 2 orang manusia ni pula tiba-tiba membuat perkara yang aneh tengah-tengah pagi tu........jeng3.... haha....

Alkisahnya begini...si A mengajak si B ni turun untuk membeli Ais lemon tea di mesin air yang terletak di setiap block d kampus mereka......memandangkan d kampus tu ada 5 blok untuk hostel perempuan...setiap blok ada 5 bangunan..so setiap bangunan tu di sediakan mesin air yang mempunyai pelbagai jenis air botol....... so si A dengan si B ni turun la pegi mencari air lemon tea tu... mengidam pepagi buta tu untuk minum air lemon tea ... adehhh hahah....... semangat dah si kawan ni turun mencari air tu... tapi hampeh.... sebab blok diorang kehabisan air lemon tea tu.....

So si kawan 2 orang tu membuat keputusan untuk round semua blok yang ada mesin air pagi-pagi buta tu....hanya untuk mencari air lemon tea tu sahaja........ ada air lain... tapi 2 orang sahabat tu x berminat... nekad juga mau minum air lemon tea....... jalan punya jalan...usha punya usha.....jeling punya jeling.......setiap mesin air d setiap blok yang  semuanya jauh-jauh dengan keadaan suasana pagi yang hening...suram dan sejuk..... digagahi juga kaki 2 orang sahabat tu mencari air yang di idam-idamkan.... nekad sungguh mereka........

Yang pelik nya... 2 orang sahabat ni hairan... jauh sudah perjalan mencari air lemon tea... tapi semua blok kehabisan air tu.... ada mesin air yang semua air ada tapi hanya air lemon tea tu yang habis...... pelik betul.... student-student d kampus ni suka kot minum  air tu...... tu yang cepat abis... hehe....... 2 orang sahabat tu jalan dan terus jalan.... berbekalkan RM 2 di tangan setiap sahabat tu...... memang nekad mereka berjalan dan terus berjalan mencari air tu di setiap blok... dah la suasana masa tu suram dan menyeramkan.... blok semua sunyi... ada yang blok gelap......tapi nekad juga 2 orang sahabat tu......

Akhirnya sampai di satu blok tu..... jumpa juga air lemon tea yang di idam idam kan..... mau dekat setengah jam lebih juga 2 orang sahabat ni round-round di hostel semata-mata untuk mencari air tu......tapi memang x sangka.... air yang dijumpai d blok lain....dan blok tempat tinggal 2 orang sahabat tu....kejauhan yang amat.......hahah.. x sedar sudah mereka berjalan jauh........... naseb baik juga guard hostel x pelik melihat keadaan yang mencurigakan itu hahaha... pagi-pagi.. x pernah-pernah orang buat..mencari air hahah...adehh......

kalau ternampak air ni..mesti terus teringat kenangan tu hahaha


p/s : haha sebenarnya.. itu kisah ku with my bff di kampus... hahaha...... ada jak kerja kami..kalu kami dah berjumpa.... hahha... apa-apa pun.. i really miss that moment.... the funny and crazy moment maybe... sebab x pernah-pernah orang buat hahahah.....if i see that lemon tea...i will remember that moment and also my BFF... haha.. miss u very much :)

wasalam :)

Sunday, 17 June 2012

Tumpang lalu Kejaaappppp :)

Salam

Hahaha..... ni aku sebenarnya teda idea mau tulis apa..tapi aku ada idea mau buat iklan kejap d blog ku ni... acecececeh......... aku masih belajar lagi... so kalu belajar, aktivitti-aktiviti dalam persatuan dan kelab memang patut kena ada dalam dunia persekolahan mahupun dunia per"universiti"an juga dunia pekerjaan hehehe....... so dengan ini..aku mau mengiklan kan kejap aktiviti yang persatuan ku buat d tempat ku belajar...  hehhe.....



Menjalankan atau menguruskan sesuatu program atau aktiviti..kecik mahupun besar memang bukan senang... tapi... kalu kita minat semuanya akan menjadi ok........... Sebagai personal incharges menjadi Biro protokol.... dan melatih adik-adik baru dalam gerak kerja untuk melancarkan sesuatu program bukan benda yang mudah.... jika ada kesungguhan dan niat yang betul...InsyaAllah..... mudah la urusan gerak kerja kita...

Aku tidak melibatkan diri secara langsung sebab sekarang aku bukan berada di kampus ( huhu sedih )..... tp aku membantu secara tidak langsung untuk mempublisitikan program yang di anjurkan oleh persatuan kami... event ni public...so sapa2 boleh datang heheh..... tapi yg sedihnya... sahabat-sahabat di kampus..bertungkus lumus menjayakan program ni. sebab event ni salah atu event yang terbesar pernah persatuan kami buat.....so aku faham keadaan sahabat-sahabat ku disana... tension ka mereka stress ka mereka dan sebagainya......dan aku berkemungkinan akan turun padang.....  insyaAllah....


link di atas ni..... link itu untuk kalu sapa2 ada sebarang pertanyaan hehhe... insyaAllah aku dan sahabt-sahabat ku akan jawab hehehe.... ok la iklan ku ni terlebih-lebih sudah...padahal tumpang lalu jak hehhe :)

wasalam :)

Tuesday, 12 June 2012

Nobody is Perfect :)

Salam

Congratulations! You're not perfect! It's ridiculous to want to be perfect anyway. But then, everybody's ridiculous sometimes, except perfect people. You know what perfect is? Perfect is not eating or drinking or talking or moving a muscle or making even the teensiest mistake. Perfect is never doing anything wrong - which means never doing anything at all. Perfect is boring! So you're not perfect! Wonderful! Have fun! Eat things that give you bad breath! Trip over your own shoelaces! Laugh! Let somebody else laugh at you! Perfect people never do any of those things. All they do is sit around and sip weak tea and think about how perfect they are. But they're really not one-hundred-percent perfect anyway. You should see them when they get the hiccups! Phooey! Who needs 'em? You can drink pickle juice and imitate gorillas and do silly dances and sing stupid songs and wear funny hats and be as imperfect as you please and still be a good person. Good people are hard to find nowadays. And they're a lot more fun than perfect people any day of the week. ~Stephen Manes, Be a Perfect Person in Just Three Days!

Hehe.... antara semua quote yang aku jumpa..quote yg diatas ni menarik perhatian ku...mungkin sbb cara dia menyampaikan begitu direct sekali tetapi penuh dengan maksud yang tersirat.... Nobody is perfect...... memang nature manusia juga as a part of beauty for being a human..... lumrah manusia... x ada yang sempurna di dunia ini melainkan hanya ALLAH swt.....   tetapi kita boleh jadi perfect dengan adanya orang di sekeliling kita yang akan menambah, memenuhi dan akan support kekurangan kita...... 

Example like.... aku kekurangan dari segi mungkin mempunyai mata yang buta... tetapi aku ada kawan-kawan juga family yang boleh menjadi mata ku.....( betul ka contoh ni hehehe)......Allah swt tidak menciptakan manusia itu dgn sempurna nya dari  segi luaran mahupun dalaman ( sifat,akhlak dll )  kerana ada sebab... Allah swt nak tunjukkan pada kita sesuatu yang kita akan tahu sendiri kenapa tidak ada manusia yang sempurna....x best la kalu semua orang ni perfect...mesti keadaan akan jadi sama ja semua kan? heheh....... ni pandangan aku la hehe..... 

p/s: aku membuat entry ni di saat-saat mata ku dah teramat terkebil-kebil sudah hehehee...( ngantuk )... aku nk tunjukkan quote tu jak..tetapi terlebih membebel sudah hehehe.... ok2.... stop!!

wasalam :)

Saturday, 9 June 2012

Untitiled :)

Salam

Aku dah pening dan start akan pening dan start untuk berfikir dan terus berfikir!!..... dah mula dah.... habislaaa.... kesiankan la pada orang sekeliling anda.....



Mana yang baik? tengok orang bahagia atau biar kita tidak menjaga hati sendiri tetapi menjaga hati orang lain?? wahhhhh...... masing-masing ada jawapannyaa....



Setiap orang mempunyai pelbagai ragam....jadi give and take la... do not to be so serious but always be a serious with the important thing..... dont make it a joke with the important thing but always make a joke to make sure our surrounding always happy :)



Bukan mudah sebenarnya berhadapan dengan keadaan yang sukar kita jangka kan... kadang keputusan yg kita buat akan lagi mengeruhkan keadaan... betul x?? think carefully.... we can do it!!! chayok2!!



No matter how strong are you.. how clever are you... but dont aspect  that you can survive when dealing with  your feelings... its that true actually.....  everythings it need a time to ensure that what happen after that.....



However, Dont forget Our Allah swt..The Only ONE.... He who can determines what happen and what actually the condition for human to face it.... :)



        p/s : sebenarnya aku x tau apa yang aku cuba sampaikan... maybe aku sendiri yang memahaminya.... :)

wasalam

Thursday, 7 June 2012

Baru Balik dari KEM :)

Salam :)

Fuh...semalam baru balik dari Kem... jadik kakak fasi jahat dulu hahha... memang penat....dan hari ni baru dapat update blog... hehe... sepatutnya Kem kami ni 6 hari...tp 3 hari lagi di tangguh... x pela...ada hikmahnya... sbb mmg penat sebenrnya..kalu 6 hari direct konfem pengsan la jawabnya hehhe...ok la malas mau tulis byk2... aku akan sertakan gambar la... apa yg terjadi masa kem tu hahaha.....

Ni aku yg pakai vast dan adik2 yang join kem :)

 ni adik-adik kem

 Time adik-adik tengah solat dhuha... :)

 adik-adik kem bersama panji-panji mereka hehe

antara aktiviti yang dibuat

huhu... aku dapat upload sikit jak gambar sebab line kurang menyenangkan hehhe....tp itula sebahagian gambar yang boleh memberitahu semua..apa kerja yang aku suka buat hehehh..... memang happy bersama adik-adik..biarpun penat heheheh.... 

wasalam :)

Sunday, 3 June 2012

Meninggalkan blog sekejap selama seminggu :)

Salam

Hehe.. fuh... penat sebab baru sampai kampus ari ni... tp x apa...kerana ada misi dan tanggungjawab yang hendak di selesaikan..ku tempuhinya juga.... cheewwaaahh.... tajuk entry ni bukan sbb aku x dapat nak ber blog...cuma masa 1 minggu tu memang akan bz dan x kan sempat nak update apa2 pun...

aku ada program selama 1 minggu..menjadi akak fasi yang jahat...miahahahah... ( fasilitator) kepada budak-budak sekolah rendah juga sekolah menengah.... camping tu direct selama 6 hari...3 hari tempat lain... 3 hari lagi kat tempat lain..... sempena musim cuti sekolah ni.... InsyaAllah..akan ku lakukan yang terbaik untuk semua... :)

wokey-wokey..nanti bila lepas abis program....kalu dapat aku post la apa2 mengenai program tu... gambar-gambar ke..hehhee....... insyaAllah......

p/s: merindui lappy ku di rumah..aku update ni guna lappy sahabat... hehe :)

wasalam......

Friday, 1 June 2012

Perkara semalam menjadi pengajaran buat hari-hari yg akan datang :)

Salam :)

FUh!!.. semalam memang hari-hari yang amat memeningkan kepala otakku...semua menjadi kusut dan serabut...tetiba stress dengan masalah yang sebenarnya simple ja......aku yang terlebih-lebih fikir...tengok..yang dapat masalah aku juga.....yang tension aku juga..hahaha....adeh... Pastu..aku pergilah story-mory ngan akak sorang ni tentang apa yang membuatkan kepala ku serabut.....pastu dia kata...

 "jangan amik serius sangat dengan semua yang berlaku di dalam ni..dalam ni semua just for fun and happy2.......Real life is better than duk fikir hal di dalam ni yang x ada kesudahan ni "

uitssss...hehe...aku pun fikir....fikir punya fikir... ya memang ada betul juga apa yang akak tu cakap...aku jak ni yang terlebih-lebih dan mengada-ngada nak buat jadik serabut...hoho..... Thanks kak...sebab buat aku lagi berfikir... makin lama aku akan faham juga keadaan sebenar di tempat tu....  so now... aku dah x fikir dah... just be cool and and always think positive....That is place for making fun and for happy life...so aku pun x perlu la amik serius sangat....just ignore ja feelings yg x baik datang ke dalam diri....apa yang berlaku semalam.. tu jadik pengajaran buat aku untuk lebih mengenal diriku supaya aku tidak akan jadi seperti itu di masa-masa akan datang hehehe... :)


Sebelum berakhir... aku suka pula dengan kata-kata ni...terjumpa tadi hehe :

" Pain is temporary. It may last a minutes,or an hour,or a day,or a year but eventually it will subside and something else will takes its place. If i quit, however its last forever "
wasalam :)