Followers

Thursday, 31 May 2012

Bukan semua perkara itu Indah :)


salam..

Di atas tu..aku serta kan link blog pertama kesayanganku.... tu la blog ku sejak aku berada di tingkatan 4 or 5..sehingga la sekarang...oleh sebab kerana x da masa nak update... so bila nak buka balik..semuanya jadi celaru..haha...adeh....x pala...bak kata sahabat lain...buka buku baru buka kisah baru...dan update selalu...hehhe.....fuh!! really miss to update new entry for my first blog.... usah la dikenang benda yang jadi... hoho..biarkan ia berlalu....

so second blog ni ada sambungan dari blog yang pertama...so mcm biasala...like drama...ber episode kan hehe... design sama ja.... just kali ni i will make as simple blog...

p/s : really miss that blog... 

Hidup dalam Bayangan sendiri :(

Salam

Huh!....manusia....tidak lari dari melakukan kesilapan...tidak lari dari berimaginasi kosong...tidak lari dari memikirkan perkara yang gembira..walaupun dalam tidak sedar itu hanyala ilusinasi sendiri.... hidup dalam bayangan sendiri...... memang agak menakutkan dan akhirnya akan membawa kehancuran pada diri sendiri juga....bukan semua manusia mampu hidup dalam bayangan seperti ini....hairan kan....aku sedar aku sebegitu...tapi kenapa aku terus lakukan...dan terus lakukan....

Seorang sahabat yang tidak ku kenali memberitahu ku.... fikir tentang real life...bukan seperti ini........sampai bila??... Fuh!! aku tersentap memikirkan kata-katanya....memang benar...tapi aku sendiri yang tidak membenarkan ia terjadi.... aku jahat pada diriku sendiri.....jahatnya memperlakukan begitu pada diri sendiri.... aku perlukan nafas juga untuk merasai keadaan sebenar....

Dengan itu....aku kena kuat....sebab aku tahu..aku bukan bersendiri...aku tahu setiap saat...akan ada yang menjagaku....melihatku..setiap saat.... Aku ada Allah swt.... tuhan yg maha Esa.....DIA mampu mnjagaku...... aku juga ada keluarga... yang mampu memberi dorongan kepadaku..... aku juga ada teman-teman..yang selalu memberikan aku kegembiraan....dan aku juga ada masyarakat sekeliling yang bole memberikan aku pelbagai bentuk kisah dan ragam supaya aku lebih matang....huh!...  berpijakla di bumi Allah ni sebaik-baiknya...

Ingatkan dah ok..Rupanya x lagi..adeehh :)

Salam....

Haha... thnks to my auntie..unachenta... sbb tell me yang blog ku ni x boleh di komen lagi...dan chatbox pun x berapa nak ok lagi...haha...rupa-rupanya..aku x cek setting blog lg....bg sapa2 yang mau komen...... sori guys......but now...dah bole...baru di settle kan........biasala...masih newbie dalam berblog..baru bertatih untuk buat blog heheh....... so semua mau cepat sampai banyak yang tertinggal dan dilupakan......hoho....trimas unachenta..... :)

p/s: sori kerana menggunakan bahasa rojak... hehe...

Marah.....

Fuh!!
dah lama x aku x marah....mmg kdg aku lupa mau marah tu mcm mana..hnya simpan dalam hati...tp td x tau kenapa mmg dah x tahan.....tp sebelum aku mau marah tu.....aku x tau tetiba hati ku rasa sakit sgt...terus kau terduduk...mcm ada rembesan air d dalam dadaku ( x tau mcm mana nk explain) mcm ada tindak balas yg buat dadaku sakit...sakit sgt... smpai terduduk aku..... mungkin sbb aku lama sudah x marah....pas dah marah tu.... aku masuk bilik..pastu menangis.... adeh...sbb ak x tau yg aku lps dari marah td..nangis dah istighfar banyak2.....mmg ku rasa aku dah lama x marah...kalu marah dan diam...tu sbb td festime ku marah.. dada ku jadi sakit...sbb mcm ada cecair rembesan didalam dada ku merebak...........

Wednesday, 30 May 2012

Templates blog yg ku pilih buat aku rasa semacam.... :)

Haha.... rasa pelik jak memilih template yg kiut-miut ni..padahal owner blog ni ganaz.... manala suka yg comel2 mcm ni...warna2 yg lembut mcm ni...... adeh haha.... tp aku memilih template seperti ini buat masa ni sebab aku rasa bila aku tengok...aku jadi tenang dan cool jak.....mau letak yang template yg berunsurkan apa yang aku minat..tp byk kali tukar...aku tetap terikat dgn yang ini....adehhh....comel2 betul design ni......x sesuai sungguh owner yg ganas guna style yg comey2 mcm ni....

Speechless sekejap....Blog baru....

Assalamualaikum...

x sangka akhirnya aku buat juga blog baru... memang sungguh x disangka...aku x dapat log in blog kesayangan ku dulu....mmg agak menyedihkan..tapi x apala..mulakan dengan yang baru... selamat tinggal wahai blog ku yg lama..akan ku sambung semua cerita2 ku di blog yang baru ini......kembali bertatih di blog... mencari bahan bacaan.... blogwalking...antara perkara2 yg dibuat oleh semua bloggers......so aku pun kena kembali seperti awal2 aku menempuh dalam membuat blog ni.......memang best berkarya..menulis.. dan meletakkan apa juga yg tersirat dalam benak pemikiran kita..... sgt2 menarik...tp bukan atas niat untuk dibaca...yg penting kepuasan kita dalam mnyampaikan sesuatu......